Talán az a legjobb, hogy VAN VÁLASZTÁSUNK. :)

És ez megnyugtató!
Ami elszomorító? Felgyorsult világunkban egyre több mindent akarunk, mert egyre több irányból hitetik el, hogy nekünk azt akarni kell. Így pörgünk, rohanunk, erőnket megfeszítve teljesítünk. Mert kell új cipő, ruha, drága nyaralás. Jó lenne egy szebb otthon, modernebb autó, nagyobb TV vagy profibb bicaj. Konditerembe is új dressz kell és a táskánkat is már fél éve hordjuk. Kastélyszállóba is szeretnénk hosszú-hétvégézni és 5 perc alatt pároló csodaedény nélkül sem igazi...
 
Nehéz szétválasztani, hogy ördögöcske ül csak a vállunkon és duruzsol, hogy boldogtalanok maradunk, ha nem birtokolhatjuk az akármit, vagy valóban szükségünk van rá. Nehéz eldönteni, mindig kell hozzá az egyén, bölcs és reális szemlélettel, kegyetlen őszinteséggel önmaga felé is. Hosszas kanyar lenne annak boncolgatása, hogy hogyan lehet megállapítani, hogy valóban kell-e, ami kell. Ráadásul komoly tudománnyá nőtte ki magát a marketing, PR, reklám-propaganda és kommunikáció minden fajtája. Pro és kontra lehet igazolni, hogy kinek is van igaza. Pontosan ezért nem bírálom a vágyunkat, hogy milyen indíttatásból jön. Elfogadom, hogy jön. Aki azt állítja, hogy rá nem hat a fogyasztói társadalom által diktált tempó, az részben ferdít. Mindenkire hat, csak mivel nagyon szerteágazó, így mindenkinek más irányból szivárog be a tudatába. Aki bírál, könnyen megbíráltatik. Mivel itt élünk Európában, egy civilizált világ részeseiként, nagyon nehéz MINDENTŐL függetleníteni magunkat.
 
Külső/belső egészségünk megóvása
Na ez egy kényes téma. Hihetetlen mennyiségben vannak a piacon, akik a legegészségesebbeknek állítják magukat. Kinek szabad hinni? Senkinek. Mindenkinek. Magunknak. Belátom, eleinte sok idő kell, ha tényleg utána akarunk járni a termékeknek, amelyeket megvásárolunk. De aztán kialakul már a tudatosságunk ezen formája, lesz rá szemünk, tudjuk, hogy a kevesebb több, és abból is mit kell figyelni.
 

 

Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:07 Szólj hozzá!

Címkék: vélemény bőr egészség szépség krémek kozmetikai ipar

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr191455051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása