Akik már olvasták a szabadvilágos hírleveleket, talán meglepődnek, hogy nem csak a lélek irányából közelítem a témát…  Engedjétek meg, hogy kitérőt tegyek most, mert egyre többször tapasztalom, hogy önértékelésünk fontos részét alkotja belső szépségünk/egészségünk mellett a külső szépségünk/egészségünk is.

Az elmúlt évek során - amióta életvezetési tréningeléssel (coaching) foglalkozom - a hozzám fordulók életvezetési témái között szinte mindig ott volt az önelfogadás, önszeretet, reális énkép stb. ami részben vagy egészen összefügg a testi/lelki egészséggel. 
Vizsgálódásaim, felméréseim kiértékelése hozta bennem a gondolatot, hogy belemélyedjek a témába...  hiszen állandóan keresünk valamit, küzdünk valami ellen, valamiért, képtelenek vagyunk elfogadni talán, de lehet, hogy éppen ezért nem is akarunk tudomást venni róla... Szóljon ez a blog azért, hogy a lélek megkapjon minden figyelmet, hogy az a test, amiben él, külsőleg és belsőleg is
SZÉP és EGÉSZSÉGES legyen!

 

 
Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:18 Szólj hozzá!

Címkék: élet egészség szépség test lélek kozmetikai ipar

 

Mint minden szerző, aki hitelesen igyekszik publikálni... én is összegyűjtöm anyagaim forrásait, hogy a témák könnyen visszakereshetőek legyenek, ha valaki szeretne tovább mélyedni a témában. :)
Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:17 Szólj hozzá!

Címkék: cikkek forrás szakirodalom

Kedvelem ezt az internetes oldalt. :) Sok irányból és sok felé módon közelíti a világot.

Egyik kedvencem:
Beszédes címkék - a hidratálókról
Aki tényleg fiatalabb és egészségesebb bőrt szeretne, inkább arra figyeljen, mivel táplálja a testét belülről. Persze jó tudni azt is, esetenként mit kenünk rá.
Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:16 Szólj hozzá!

Címkék: szépség test krémek kozmetikai ipar

Elég toleráns vagyok és nyitott a világra. Hagyom magam meggyőzni, beengedek sok különféle véleményt. Mégis van valami, amire mindig harapok.... Ha valaki véleményt mond, sőt kinyilatkoztatásokat tesz akár kérték, akár nem... úgy, hogy töredék információkat birtokol, halvány összefüggésekbe kapaszkodik, saját élmények nélkül, másokra hivatkozva, de azt bőszen állítja.  Ha el sem tudja képzelni, hogy a másik, ahonnan nézi, egészen mást lát... Ilyenkor mindig elszomorodom. A támadás mögött mindig védekezés van. Önigazolás. Az is ledöbbent, ha kiábrándultsága vagy csalódottsága miatt valaki az internetet használja fel, hogy (sokszor tudtán kívül) megtévesszen embereket... az emberek pedig elhiszik, csak azért, mert "az interneten olvasták".

Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:16 Szólj hozzá!

Címkék: vélemény kinyilvánítás

Talán sokan emlékeznek a műsorra... még 2006-ban került TV-adásba.

Emlékszem rá... elképedve ültem a kanapén. Azon tűnődtem, hogy mégis mit hittem? Mivel voltam elfoglalva az elmúlt évtizedekben? Hogyan nem jutott cseppnyi figyelmem sem erre a témára? Hiszen nő vagyok, akit érint és foglalkoztat is a szépség külső és belső formájában is...

 

Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:09 Szólj hozzá!

Címkék: egészség szépség kozmetikai ipar frei dosszié

Ismeritek?  Szerintem nem árt ismerni ezt az oldalt :)

Én szívesen olvasgatom írásaikat. Miért?
Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:09 Szólj hozzá!

Címkék: vélemény vásárlás hozzászólás

 

Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:08 Szólj hozzá!

Címkék: bőr egészség krémek kisbaba kozmetikai ipar

Annyi fájdalom ér bennünket a hétköznapokban. A főnök cseszeget, a kollégák furkálódnak, szülőkkel túl sok az összezördülés, a kedves sem annyira kedves mostanában. Talán a gyerek is engedetlen vagy épp a barátnők hagynak cserben. Az is lehet, hogy nagyon hideg van, esik az eső vagy nincs otthon vacsora.

El tudjátok képzelni, hogy mennyi próbatétel éri naponta a lelket??? A kisördög pedig ott ül a vállunkon a fülünk mögött és egyenesben nyomatja, hogy szükségünk van valami kényeztetésre. Nehogy már azonnal hazamenjünk, otthon csak a feladatok várnak. Egy rövid "kanyar" nem akkora idő és máris a bevásárlóközpont kirakatai előtt ácsorgunk.
Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:08 Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás önértékelés szépség lélek kozmetikai ipar

Első körben nézzük a kőolajszármazékokat:

Hogyan is szokták feltüntetni? Elegánsan, latinul, értelmezhetetlenül...
cera microcristallina,
ceresin,  microcrystalline wax,
mineral oil (petróleum melléktermék, befedi a bőrt, mint a műanyag, eltömi a pórusokat. Gátolja a bőr képességét, hogy semlegesítse a méreganyagokat, elősegíti az aknék és más rendellenességek létrejöttét. Lassítja a bőr funkcióit és a sejtfejlődést, ezáltal idő előtti öregedést okoz.)
ozokerit,  paraffinum liquidum,
petrolatum (vazelin, ásványi olajként ismert, elzárja a bőr pórusait és megakadályozza, hogy a bőr természetes olajokat termeljen),
polysobutane, polydecence, petrolatumceresin, petrol wax, vaseline.
 
Aztán folytassuk részleteiben:
 
 
Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:08 Szólj hozzá!

Címkék: egészség szépség krémek kozmetikai ipar

1997. január 1-től a piaci forgalomba hozott kozmetikai termékek csomagolásán fel kell sorolni azok összetevőit. A kozmetikumok összetétele, amelyet az un. INCI (International Nomenclature Cosmetic Ingredient - a Kozmetikai Összetevők Nemzetközi Nevezéktana) nevei szerint, mennyiségileg csökkenő sorrendben kell feltüntetni.

Azonban a laikus vásárló tájékozódását, védelmét ez egyáltalán nem segíti.
 
 
Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:08 Szólj hozzá!

Címkék: bőr szépség krémek kozmetikai ipar

Továbbgondoltam, olvastam, kutattam a Frei műsor után. Elképedtem és azon gondolkodtam, hogy miért hagyjuk. Tudom, tudom. Kicsik vagyunk, tehetetlenek. De valóban?

A kőolajgyártás melléktermékét - a pakurát, ami egy sötét színű, büdös, ragacsos anyag - vegyi eljárásnak vetik alá, melynek keretében szagtalanítják, kifehérítik és így hozzák létre a "megfelelő" krémalapot... nagyon sok termék számára.

Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:08 Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás egészség szépség krémek kozmetikai ipar frei dosszié

A legtöbb kozmetikus kihangsúlyozza, hogy a tudatos bőrápolás MINDIG belülről kezdődik. Mit is jelent ez pontosan?

Elvileg minél több dolgot kenünk magunkra, arcunkra, testünkre, annál ördögibbé válik a kör, egyre nagyobb függőség alakul ki. Vannak földrészek, ahol lényegesen kevesebb terméket használnak a fogyasztók, mégsem öregszenek gyorsabban vagy látványosabban. Sőt!
Tudom, mi itt élünk Európában, más környezeti hatások között, más stressz ér, mások az impulzusok, teljesen más a táplálkozásunk. Igaz, tudom minden más, nehéz is hozzájuk hasonlítani a lehetőségeinket.
Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:07 Szólj hozzá!

Címkék: bőr egészség szépség krémek kozmetikai ipar táplálékiegészítők

Úgy indult, hogy elegem lett. Eldöntöttem, hogy NEM az áruházak polcairól szedem le a termékeket.

Azt is eldöntöttem, hogy utánajárok az interneten, szakirodalomban.
Aztán jöttek a kudarcok. Mert minden gyártó azt írta, hogy a legjobb, legtisztább alapanyagokat használja. Sok oldalon arról találtam rengeteg információt, hogy micsoda hatása lesz majd a terméknek. Voltak kiemelt hatóanyagok, amelyek működési mechanizmusát részletezték.
Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:07 1 komment

Címkék: bőr szépség krémek nu skin kozmetikai ipar

Az elmúlt 2 évben egyre tudatosabb lettem. Őrült módon kutattam, figyeltem. Egyre jobban érdekelt, hogy van-e tuti, olyan amely mellett elköteleződhetek és mindent onnan megvásárolhatok...

Mert őszinte leszek Veletek, én sem vagyok/voltam különb. Egy hideg, esős napon az áruház polcai előtt ácsorogva arcpakolás után kutattam. "Hmmm, ma hazamegyek és kényeztetem magam!" Mindig más szempontok szerint döntöttem.
- Néha a csomagolás befolyásolt. (De hányszor!!!) Szép doboz, harmonikus színvilág, kellemes tapintás, ergonómiai külső és számtalan egyéb, amely hat és befolyásol.
Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:07 Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás bőr egészség szépség mlm krémek kozmetikai ipar

Talán az a legjobb, hogy VAN VÁLASZTÁSUNK. :)

És ez megnyugtató!
Ami elszomorító? Felgyorsult világunkban egyre több mindent akarunk, mert egyre több irányból hitetik el, hogy nekünk azt akarni kell. Így pörgünk, rohanunk, erőnket megfeszítve teljesítünk. Mert kell új cipő, ruha, drága nyaralás. Jó lenne egy szebb otthon, modernebb autó, nagyobb TV vagy profibb bicaj. Konditerembe is új dressz kell és a táskánkat is már fél éve hordjuk. Kastélyszállóba is szeretnénk hosszú-hétvégézni és 5 perc alatt pároló csodaedény nélkül sem igazi...
Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:07 Szólj hozzá!

Címkék: vélemény bőr egészség szépség krémek kozmetikai ipar

Néhány konkrét példát szeretnék mutatni, hogy könnyebb legyen a saját életünkre lefordítani....

Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:07 Szólj hozzá!

Címkék: bőr egészség szépség krémek kozmetikai ipar

Lassan 20 éve foglalkozom marketingkommunikációval. Rendszeresen figyelem a TV-reklámokat. Olyan függőség féle... szakmai ártalom.

Számtalanszor elgondolkodtam azon, hogy miért vannak termékek, amelyeket agyonreklámoznak, másoknak pedig egyáltalán nem kell reklám. Érdekes ugye?

Elképesztő kutatások folynak a reklám-gyártók megrendelésére. Pszichológusok csoportjai elemzik, hogy milyen reklám kell amely a tudatunkra hat, és milyen legyen, amelyik a tudatalattinkra hat. Nem mindegy, hogy a félelem indít vásárlásra vagy a kísérletező hajlam vagy bármi más. Megfogalmazás kérdése a legtöbb esetben.

 

Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:06 Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás reklám önértékelés krémek kozmetikai ipar

Elgondolkodtál azon, hogy mitől szép egy NŐ? Van, aki 20 évesen is öreg, mert öreg a lelke, a kisugárzása, teljes lénye... így a teste is.

És vannak NŐK, akiknek 70 évesen is csillog a szeme, sugárzó a tekintete, egészséges a bőre, rendben van, úgy, ahogy van. Ugye?

Olvastam kutatásokat arról, hogy hol boldogabbak az emberek. Lehet-e földrészhez, neveltetéshez, hőmérséklethez, civilizációkhoz kötni? Sok tanulmány részletezi, hogy a boldogsághoz kell egyfajta kosz. Remélem, hogy érted... Elgondolkodtam. Lehet, hogy igazuk lesz a kutatóknak. Ázsiában a gyerekek kisgatyában, papucsban élik az életüket, a porból nőnek fel. És? Nem tudják, hogy mennyit kellene hidratálni a testüket, arcukra sem tesznek hialuronsavat és cellulitiszük sem kergeti az őrületbe őket. Valahogy nem fontos. Másra fókuszálunk...

Egy biztos. Ebben a világban, amelyben mi is élünk, a civilizációs ártalmak kiszűrése nagyon nehéz. Olyan elemekkel kell küzdenünk, amelyek sokszor meghaladják az erőnket. Nehéz felvenni a kesztyűt. 

 
Szerző: SZV admin  2009.10.16. 22:05 Szólj hozzá!

Címkék: bőr egészség kozmetikai ipar

Amikor vásárolunk, nem árt, ha tudjuk cég a hátterét. Főleg a wellness ipar, így a kozmetikai ipar vagy a táplálékkiegészítők piaca nagyon összetett és sokszor BIZALOMRA épített.

Elég egy tetszetős csomagolás vagy találó reklám? Ritkán nézzük meg, hogy pl. a X. kerületi lakótelei lakásba bejelentett vállalat, aki angol hangzatos nevekkel forgalmazza tetszetős termékeit... vajon ugyanebben a lakótelepi lakásban folytatja a gyártást is?! brrrr

Közel 5000 cég van a világpiacon, akik ilyen-olyan háttérrel, de kereskednek és termékeiket eljuttatják a fogyasztókhoz. Ritkán nézzük meg a termékek összetételét, legritkábban, hogy minősített cégek igazolják-e a hatóanyagtartalmát, összetevőinek valódiságát stb.

A Nu Skin 50 országban van jelen a világon, 25 éves szakmai tapasztalat áll a hátuk mögött. A keleti orvostudomány találkozott a nyugati innovációkkal.

Világszabadalmak, innovációk, folyamatos kutatás-fejlesztés fűződik a nevéhez és termékeihez.

 

Szerző: SZV admin  2009.10.14. 21:09 Szólj hozzá!

Címkék: nu skin kozmetikai ipar

1. Ha ragaszkodsz, hogy kipróbáld, megérintsd, teszteld... akkor megteheted Budapesten a Nu Skin bemutatótermében (XII. Budapest, Alkotás utca 48-50.)

Időpont egyeztetés: signal@velvet.hu vagy a 06-70-45-75-673 telefonszámon!

Szerző: SZV admin  2009.10.13. 22:13 Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás bőr krémek nu skin kozmetikai ipar

Ha szeretnél internetes power-point prezentációt kérni kozmetikai információkról, a következő email címre írhatsz: signal@velvet.hu

Ha szeretnél törzsvásárlói kódhoz jutni, hogy közvetlenül vásárolj a Nu Skin magyarországi internetes áruházából, akkor a signal@velvet.hu email címen tudod ezt megtenni. Kérj kódot emailben és postafordultával elküldjük részedre és a saját kódoddal már tetszőlegesen vásárolhatsz az internetes áruházból.

Ezzel a törzsvásárlói kóddal közvetlenül rendelhetsz a Nu Skin vállalattól, ráadásul az interneten feltüntetett kiskereskedelmi árakhoz képest 30-40% kedvezménnyel.

Szerző: SZV admin  2009.10.13. 21:15 Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás bőr krémek nu skin kozmetikai ipar

Ha szeretnél internetes power-point prezentációt kérni kozmetikai információkról, a következő email címre írhatsz: signal@velvet.hu

 

Ha szeretnél törzsvásárlói kódhoz jutni, hogy közvetlenül vásárolj a Nu Skin magyarországi internetes áruházából, akkor a signal@velvet.hu email címen tudod ezt megtenni. Kérj kódot emailben és postafordultával elküldjük részedre és a saját kódoddal már tetszőlegesen vásárolhatsz az internetes áruházból.

Ezzel a törzsvásárlói kóddal közvetlenül rendelhetsz a Nu Skin vállalattól, ráadásul az interneten feltüntetett kiskereskedelmi árakhoz képest 30-40% kedvezménnyel.

 
Szerző: SZV admin  2009.10.13. 19:36 Szólj hozzá!